Kålpudding med gräddsky och lingon, Skånsk kalops med rödbetor eller kanske Torsk med mandeltäcke och brynt citronsmör? Visst vattnas det i munnen när man tänker på alla dessa klassiker. Och visst äts de alldeles för sällan? Det gör vi ändring på från och med nu och lanserar Husmans-tisdag som lunch. 

 

Du väljer själv om du vill boka bord och äta i restaurangen på Yxhammargården (Coronasäkrad dukning såklart) eller om du hellre vill ha maten för avhämtning att äta hemma eller ihop med kollegorna på jobbet. 

 

Lunchen serveras/lämnas ut varje tisdag mellan
11.30-13.30.

 

Tisdag 2/3 

Schnitzel med spetskål, rökt sidfläsk, ansjovissmör, rödvinssky och brynt potatis.

Veg: Penne Rigate med spenat och svamp i ädelostsås. 

 

Tisdag 9/3 

Skomakarlax med potatispuré, bacon, purjolök samt dill- och senapssås. 

Veg: Ugnsbakad fänkål med potatispuré, purjolök, kapris samt dill- och senapssås.

 

Tisdag 16/3 

Biff à la Lindström med inlagd gurka och persiljepotatis.

Veg: Morotsbiffar med fetaost, rostad klyftpotatis samt krämig yoghurtsås med smak av chili.

 

Tisdag 23/3 

Coq au vin på kyckling med palsternackspuré.

Veg: Pasta Arribiata, tomatsås med sting. 

 

 

När: Varje tisdag mellan kl 11.30–13.30

Pris: Äta på Yxhammargården 120 kr/pers (inkl mineralvatten, salladsskål, bröd, kaffe och något sött efter maten. Avhämtning 90kr/pers (inkl sallad och bröd)

Hur: Välkommen att boka bord eller avhämtning på tel. 033-47 55 00, eller maila på info@yxhammargarden.se.

Övrigt: Önskas utkörning istället för hämtning? Ring oss så hittar vi en lösning som passar.