”Bröllop – bara smaka på ordet. Tänk att få göra en riktigt härlig bröllopstårta, finns det något bättre? Då får man verkligen ta ut svängarna och frossa i det sockersöta. Rulla marsipanrosor i långa banor. Alla är så glada och så fina. Det är mycket förväntan och känslor i luften. Och brudparet, sen. Man blir nästan lite kär själv! Till ett bröllop går det att göra så mycket fint av dukningen och blommorna. Men blommorna brukar Anna ta hand om, det är hon en mästare på. Vi har haft både små och stora bröllopsmiddagar hos oss, även själva vigselakten. De små bröllopen är mysiga för de blir ofta väldigt varma och familjära. De stora brukar innebära mycket glädje och fest, gärna dans förstås. Ja, dans förresten, det kan det bli även i små sällskap.

Men eftersom det är jag som brukar bulla upp med sötsaker på Yxhammargården ligger förstås kafferep med sju sorters kakor mig varmt om hjärtat, då får jag styra och ställa som jag vill. Förra veckan hade vi just ett sällskap med damer från en flickskola här på kaffe och kakor. De ville inte anordna en stor tillställning med tre rätters middag utan ha en lite mindre och intimare tillställning. Då föreslog Anna att vi skulle ha kafferep. Det föll förstås i god jord, speciellt när jag lovade baka sockerkringlor som hade varit favoritkakor redan under flickskoletiden!”

 

Millan, ansvarig för det söta Yxhammargården